Nieuws   Zoeken 

Carla's vanillesaus
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 l. melk
1 vanillestokje, opengesneden of 2 zakjes vanillesuiker
2 eierdooiers en 11/2 eetlepel maizena
of
1 eierdooier en 2 eetlepels maizena
4 eetlepels suiker
zout
Bereiding:
Breng een gedeelte van de melk aan de kook en voeg het vanillestokje toe. Laaat de melk op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. trekken (bij gebruik van vanillesuiker is dit niet nodig). Roer de eierdooiers met maizena, suiker en de rest van de melk tot een glad papje. Schenk hier onder goed roeren enkele eetlepels van de hete melk bij. Meng dan het eiermengsel door de rest van de melk. Roer goed tot een gladde saus is verkregen. Verwijder het vanillestokje. Laat de saus onder geregeld omroeren afkoelen. Vanillesaus kan warm of koud geserveerd worden bij verschillende puddings of appelen in de oven.
Receptnummer: 5944 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept