Nieuws   Zoeken 

Hendrik's lopende chocoladetaart
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. zwarte chocolade
100 gr. boter
4 eieren
75 gr. suiker
75 gr. bloem
10 gr. bakpoeder
Bereiding:
doe 2 volledige eieren en 2 eierdooiers in een kom en mix deze tot je een homogene bijna stevige massa bekomt. (na ongeveer 8 à 10 min). smelt de chocolade en de boter en roer deze tot dit mooi gebonden is. Doe wat van die geklopte eiersubstantie bij de chocolade, roer dit goed door elkaar en roer daarna de rest van de chocolade door de eiersubstantie in de kom. Voeg de bloem, bakpoeder en suiker al zevend in de kom en roer dit zachtjes door. Giet het deeg in een zeer goed beboterde en met bloem bestrooide bakvorm. (liefst een springvorm) Na ongeveer 10 minuten in een op 175°c voorverwarmde oven heb je een lekker chocoladetaart. Ze is het best als de taart niet volledig doorbakken is, (na ongeveer 8 minuten) Tip: Door brokjes chocolade door het deeg te mengen is de chocoladetaart nog echter.
Receptnummer: 5961 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hendrik Landuyt
Opmerking:
Overheerlijk als ze warm, vers is met een bol ijs of een goeie rooie porto. Identiek gerecht voor witte chocoladetaart
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept