Nieuws   Zoeken 

Annick's vegetarisch gevulde courgettes
Ingredienten: (4 pers.):
1 knoflookteentje
1 ui
olijfolie
2 verse tomaten
1 zakje snelkookrijst
kaneel
water
1 rode paprika
1 wortel
pijnboompitten
gele rozijnen
peper en zout
bouillonblokje
mozzarella of geraspte kaas
2-3 kleine courgettes
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°. Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit en laat ze op een keukenpapier ondersteboven uitlekken. Snij de ui, de knoflook, de tomaten, de wortel en de eventueel ontvelde paprika fijn en laat ze samen in hete olijfolie in een pan +/- 10 min garen. Neem 2 dl warm water en voeg hieraan het bouillonblokje toe. Roer tot je een lichte bouillon bekomt en voeg die toe aan de pan met de garende groenten. Snij het zakje met de snelkookrijst open en voeg de rijst toe aan de pan. Goed blijven roeren en eventueel, indien het mengsel in de pan te droog wordt, nog water toevoegen, tot de rijst ook zo goed als gaar is. Voeg ondertussen ook de pijnboompitten en de gele rozijnen toe. Kruid het geheel met peper en zout en met kaneel. Vet een ovenschotel in en plaats de courgettes erin. Vul ze met de groentemengeling en bestrooi met de kaas. Zet de schotel gedurende 25 min in de voorverwarmde oven en geniet daarna van deze heerlijke vegetarische courgettes!
Receptnummer: 6049 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Annick
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept