Nieuws   Zoeken 

Astrid's penne di Danie
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr Penne (je kan ook andere soort pasta’s doen maar dan moet je wel opletten hoe lang het moet koken)
1 bouillonblokje
25 gr boter
15 gr bloem
3 ½ dl melk
1 ei
225 gr gemengde kaas (mengsel van Pasta Kaas – Parrano – Oude Kaas)
(je kunt ook zelf een kaasmengsel samenstellen)
100 gr spekblokjes
100 gr hamblokjes
1 theelepel Italiaanse kruiden
½ theelepel Basilicum
½ theelepel Tijm
peper
Bereiding:
Bereiding: Kook de Penne 15 minuten in ruim water met het bouillonblokje. Verdeel het daarna in een ovenschaal. Intussen Spek en Hamblokjes in koekenpan in enkele minuten bruin bakken. Saus: Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg in gedeelten de melk toe, zodat een gladde saus ontstaat. Voeg het ei toe. Strooi er dan de kaas doorheen en laat het smelten. Voeg de kruiden toe en doe als laatste de Spek en Hamblokjes erdoor. Verdeel de saus over de Penne in de ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Zet het gerecht 15 minuten in de oven op 220 °C (als je van tevoren klaarmaakt, dan ongeveer 30 minuten) Wil je een mooi bruin laagje zet het dan de laatste vijf minuten onder grill zonder alufolie. EET SMAKELIJK !
Receptnummer: 6065 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Astrid
Opmerking:
Als je vegetarisch bent kun je de Spek en Hamblokjes door groente vervangen
Aanvulling: De saus moet in dezelfde pan als de penne, want dan wordt er aan de saus een lekker smaakje toegevoegd. En de bouillon even apart houden als de penne wordt afgegoten. Want als de saus dan te dik is kan die bouillon er nog bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept