Nieuws   Zoeken 

Opa's spaghetti (van Lies d'r zoon)
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kipfilet in stukken
4 tenen knoflook (of minder)
witte wijn
grote bos peterselie
1 doos champignons, groot snijden, half of in vieren
2 pakjes roomsaus
100 gram mascarpone
100 gram gorgonzola
olijfolie
spaghetti
beetje geraspte kaas en parmazaanse kaas
Bereiding:
olijfolie in de pan (wok o.i.d.) knoflook snijden of persen en toevoegen, kip erbij en "wit" bakken, champignons toevoegen en even aanbakken.
Flinke scheut witte wijn erbij en even laten pruttelen.
De wijn afgieten in een maatbeker en de wijn met eventueel de benodigde hoeveelheid water de pakjes roomsaus bereiden.
De kaas (mascarpone en gorgonzala) toevoegen.
Ondertussen de spaghetti koken, "al dante"
In een ovenschaal (invetten met olie) de spaghetti, de kip/champignons over de spaghetti.
als laatste de peterselie door de saus roeren en de saus over de spaghetti en kip/champignons gieten.
Afdekken met een beetje geraspte of parmazaanse kaas.
half uurtje in de oven (ongeveer 180 graden) en opdienen met een lekker glaasje gekoelde witte wijn.
Receptnummer: 607 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Lies van der Bles
Opmerking:
Dit is makkelijk een dag van te voren te maken, moet het alleen wel wat langer in de oven 1 uur ongeveer, eerst even afdekken met folie.
Het heet Opa's spaghetti omdat mijn vader het vaak maakt en als hij bij ons thuis kookt wil mijn zoon niets anders dan Opa's spaghetti.
Vandaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept