Nieuws   Zoeken 

Gaidy's tortellini met tomatensaus uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 grote ui in stukjes
500 gr. ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 glas droge witte wijn
1 ½ tl gedroogde italiaanse keukenkruiden
1 tl marjolein
1 tl zout
1 tl peper
enkele druppels tabasco
500 gr. tortellini met vleesvulling
250 gr. gehakt
250 gr. mozzarellakaas
paneermeel
Bereiding:
De olijfolie verhitten en gehakt rulbakken. Als dit gaar is, de knoflook en ui circa 3 min. meebakken. De tomaten, kruiden, witte wijn en zout en peper toevoegen. Aan de kook laten komen en ca 20 min. door laten koken met het deksel op de pan. Na het koken de tomaten fijnmaken met een stamper voor stamppot. Ondertussen de tortellini gaarkoken en laten uitlekken. De mozzarella in kleine reepjes snijden. De saus enigszins binden met wat allesbinder en op smaak brengen met wat tabasco. Vet een vuurvaste schaal in met wat olijfolie en leg hierin de helft van de tortellini, schenk er de helft van de saus over, leg er de helft van de mozzarella op en herhaal dit nog een keer. Bestrooien met wat paneermeel. Op 200 graden ca 25 minuten bakken.
Receptnummer: 609 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Gaidy
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept