Nieuws   Zoeken 

@3anne's geroosterde aardappel, knoflook en rode paprikasalade
Ingredienten: (6 pers.):
6 tenen knoflook (ongepeld)
3 pond krieltjes (ongeschild)
2 rode paprika's
3 1/2 eetlepel olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn
handje kleine basilicum blaadjes
Eventueel feta en pijnboompitten
Bereiding:
Zet de oven op 230 graden. Doe de tenen knoflook bij elkaar in een stuk folie. Halveer de krieltjes en snij de paprika in stukjes van ruim een centimeter. Doe de aardappelen en de paprika in een kom en schud ze zodat ze goed bedekt worden met de 3 eetlepels olie. Verdeel ze vervolgens in een laag op bakpapier op twee bakplaten. Schuif deze op de middelste en onderste positie in de oven. Leg de knoflook op het rek Schep de aardappelen regelmatig om en verwissel halverweg de beide bakplaten van positie. Na ca. 35 minuten zijn de aardappelen zacht en goud bruin. Schuif de aardappelen en de paprika in een schaal en mix ze met twee eetlepels azijn en laat ze afkoelen. Haal de knoflook uit de oven en knijp de teentjes uit in een schaaltje. Prak de teentjes en meng de pulp met de overgebleven 1/2 eetlepel olie en de eetlepel azijn. Schud dit door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Vlak voor het opdienen voeg je de basilcum toe. Als je feta en pijnboompitten gebruikt voeg je die nu toe.
Receptnummer: 6165 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Een heerlijke aardappelsalade die er mooi uit ziet en een dag van te voren te maken is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept