Nieuws   Zoeken 

Loes d´r Italiaanse kipschotel met aubergine
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote aubergine
50 gr geraspte kaas
1 eetlepel italiaanse kruiden
1 ei
4 kipfilets
2 uien
3 knoflookteentjes
5 tomaten
1 blikje tomatenpuree
snufje suiker
zout
vers gemalen peper
200 gr Geitekaas
Olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de uien en pel de knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui- en knoflooksnippers zachtjes voor circa 3 minuten. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg die, samen met de tomatenpuree, de helft van de italiaanse kruiden en de suiker, bij de uien in de pan. Doe naar eigen smaak zout en peper erbij. Breng de saus aan de kook en laat het even 5 minuten door pruttelen. Snij de aubergine in kleine stukjes. Bak ze in 5 min in een pan met hete olie gaar. Doe het tomaten/ui mengsel in een ovenschaal en verdeel de aubergine erover. Doop de kipfilets in een losgeklopt ei en leg ze naast elkaar op de aubergine in de ovenschaal. Rasp de geitekaas of snij het in kleine blokjes. Verdeel de geitekaas over en naast de kipfilets en strooi de geraspte kaas er over. Strooi de overgebleven italiaanse kruiden er ook over. Bak de kip in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Receptnummer: 6201 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Marloes
Opmerking:
Deze schotel is heerlijk met een komkommer salade en stokbrood!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept