Ingredienten: (2 pers.):
2 - 4 eieren
1 ui (fijngesnipperd)
1 eetlepel sambal (trassi)
2 eetlepels gemberpoeder (djahe)
1 tomaat (ontveld- in blokjes)
1 eetlepel bruine suiker
6 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel olie, peper en zout | Bereiding:
Kook het aantal eieren dat je wilt eten hard en pel ze. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de fijngesnipperde ui, met de sambal, de gemberpoeder en de bruine suiker. je zult zien dat de suiker carameliseert en een soort sausje wordt. Voeg de in blokjes gesneden, ontvelde tomaat toe plus een kopje water. en laat dit 5 minuutjes sudderen. Voeg daarna de ketjap toe en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Doe daarna de gehalveerde eieren erbij en zorg dat ze helemaal ondergedompeld zijn. Smullen maar! |