Gabi's Limburgs stoofvlees |
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. Sucadelappen of Magere Runderlappen
1 eetlepel Limburgse mosterd
zout, peper
2 eetlepels boter
3 uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden
3 Laurierblaadjes
4 plakken ontbijtkoek
2 flesjes Trappistenbier
| Bereiding:
Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht. Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees. Schenk langs de rand van de pan 1 1/2 flesje bier bij het vlees. Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees. Laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij. Haal voor het serveren de laurier eruit. |
Receptnummer: 6294 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 150 min. | Meer recepten van: Gabi |
Opmerking: Serveertip: Lekker met aardappelpuree en rode kool |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |