Italiaanse stokbroodjes van Lieven |
Ingredienten: (4 pers.):
1 stokbrood
300 gr rauwe ham
8 tomaten
3 bolletjes mozzarella
olijven
basilicum
olijfolie
look | Bereiding:
Snij het stokbrood in stukken van ca 10 cm, daarna alle stukken nog eens overlangs doorsnijden. Rooster de stukken brood tot ze licht gekleurd zijn. Wrijf de bovenkanten in met een lookteentje en olijfolie. Snij de rauwe ham in reepjes en leg die op het brood. Daarbovenop komen de in schijfjes gesneden tomaten en olijven. Bestrooi met basilicum. Tenslotte dek je alles af met de eveneens in schijven gesneden mozzarellakaas. Nog even basilicum strooien. Plaats in een matig warme oven tot de kaas mooi gesmolten is. |
Receptnummer: 6309 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Lieven De Bondt |
Opmerking: Dit lijkt eerder een snack of een lunch, maar met de opgegeven hoeveelheden zijn alle magen meer dan gevuld! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |