Nieuws   Zoeken 

@3anne's geroosterde bloemkool
Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool in roosjes van ca. 5 cm
3 eetlepels olijfolie
1 a 2 tenen knoflook
zout en peper
Bereiding:
Zet de oven op 220 graden Doe de roosjes in een schaal en doe de olijfolie erbij. Schud zodat de olie en de knoflook over de bloemkool verdeeld is. Leg de bloemkool op vetvrij papier op een ovenbakblik en schuif deze in de oven. Keer de roosjes regelmatig om zodat de bloemkool aan alle kanten de kans krijgt om geroosterd te worden. De bloemkool moet als het ware aan de buitenkant donkere puntjes krijgen, dat bepaald de smaak. Na ca. 25 a 30 minuten is de bloemkool klaar. Op deze manier is het ook lekker om broccoli te maken.
Receptnummer: 6316 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Dit recept had vele (over de honderd) heel positieve reviews op epicurious. Belangrijk is dat je een verse bloemkool gebruikt, niet een die al een week in de koelkast ligt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept