Nieuws   Zoeken 

Titia's uien-kaasfondue
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo uien
3 ons ham in reepjes gesneden
50 gr. boter of margarine
halve liter witte wijn (droog)
schepje bouillonpoeder
3 ons geraspte oude kaas
5 el. bloem
Bereiding:
Boter verhitten, in ringen gesneden ui ca. 10 minuten bakken. In andere pan wijn, bouillionpoeder, kaas al roerend verwarmen tot de kaas gesmolten is. De bloem door de uien roeren, even laten garen. Dan scheutje voor scheutje wijnmengsel toevoegen en blijven roeren tot een dik gebonden saus. Ham erdoor roeren, nog even verwarmen. Opdienen met stokbrood.
Receptnummer: 638 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Titia
Opmerking:
Extra lekker met beetgare broccoliroosjes, ananasstukjes, grof bruin brood, ach, voeg zelf maar iets lekkers toe. Zonder de ham een uitstekende vegetariche maaltijd. Als het te draderig blijft, binden met een eetlepel maizena, aangemaakt met wat water.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept