Nieuws   Zoeken 

Netty's Almkerkballen uit Lisse
Ingredienten: (6 pers.):
500 gr. h.o.h. gehakt
peper/zout
mosterd, ketchup en ketjap manis
knoflook (veel!)
3 tomaten in kwarten
1 paprika in repen
3 uien in kwarten
pakje (dikke) tomatensaus
1 eetlepen crème fraiche
theelepel provencaalse kruiden
Bereiding:
Kruid het gehakt met peper, zout, mosterd, ketchup, ketjap en knoflook lekker pittig en draai pingpongbal-grote balletjes. Goed bruin aanbraden en omhusselen (gaat het beste in de wok). Als de ballen donker zijn, de paprika, uien en tomaten erbij, omroeren met een 1/2 pakje van de tomatensaus, beetje crème fraiche, provencaalse kruiden en wat water tot je een dikke saus hebt. Verder niets doen, gewoon een uurtje laten pruttelen en af en toe roeren.
Receptnummer: 6412 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Netty de Geest
Opmerking:
Ooit gegeten bij een kennis uit Almkerk en er zelf een "lissese" draai aan gegeven. Behalve de voorbereiding hoef je er niets aan te doen. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen met sla en broccoli. Gezond ook nog!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept