Ingredienten: (6 pers.):
1 grote ui
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
2 teentjes look
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel gedroogde basilicum
olijfolie
1 potje cottage cheese
100 gr gehakte spinazie (mag uit diepvries)
snuifje zwarte peper
snuifje nootmuskaat
geraspte mozzerella
geraspte cheddar
4 eetlepels melk (of juist voldoende om de bodem van de schaal volledig te bedekken)
Lasagne blaadjes | Bereiding:
Voor de tomaten/groentensaus: Ui snipperen; de aubergine in blokjes, de courgette halveren en in plakjes en de paprika in reepjes snijden. De ui en de aubergine bakken in rijkelijke hoeveelheid olijfolie, als de groenten glazig worden dan de look persen en de courgette en de paprika toevoegen. Eventjes laten sauteren en dan tomaten en tomatenpuree toevoegen. Kruiden met Sambal Oelek en basilicum. Tiental minuutjes laten sudderen. Voor de kaassaus: Indien je diepvries-spinazie gebruikt, ontdooien in microgolf oven. Spinazie, cottage cheese, peper en nootmuskaat goed door elkaar mengen (eventueel eventjes de mixer gebruiken) De lasagne: Giet de melk in een grote rechthoekige ovenschaal. Schik een eerst laagje lasagne zodat de blaadjes niet overlappen. Schep een laagje tomaten/groentensaus hierbovenop. Opnieuw een laagje lasagne. Schep hierboven een laagje kaas/spinaziesaus. Opnieuw een laagje lasagne. Herhaal deze combinatie tot je niet meer voldoende saus hebt om een volledige laag te maken. Als laatste leg je een laagje lasagne blaadjes, hierbovenop verdeel je nog de restjes saus indien deze er zijn, en je werkt af met de twee soorten kaas. Plaats het geheel een half uurtjes in de oven op 180°. |