Nieuws   Zoeken 

Hanneke's Pan bagnat
Ingredienten: (1 pers.):
plakjes tomaat
plakjes komkommer
tonijn (uit blik)
plakjes hardgekookt ei
ringen rode paprika
ringen rode ui
plakjes hardgekookt ei
zwarte olijven zonder pit
(hoeveelheden van het
bovenstaande naar eigen
smaak, doe gewoon wat je
lekker lijkt)
1 Italiaanse bol
Voor de vinaigrette:
6 eetl. olijfolie
2 eetl. (wijn)azijn
peper en zout
Bereiding:
Snijd het broodje doormidden. Leg op de onderste helft in dunne laagjes de komkommer, tomaat, tonijn (een dikkere laag), ei, paprika en ui. Verdeel er wat olijven over. Maak een vinaigrette: los wat zout op in de azijn. Voeg al roerend de olie toe. Roer er wat peper door. Giet een flinke scheut vinaigrette over het broodbeleg. Leg het kapje op het brood, vouw je handen goed om het broodje heen (anders vliegt het beleg er bij de eerste hap tussenuit), neem een hap en geniet.......
Receptnummer: 6578 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Aan de Franse Middellandse Zee-kust stikt het van de tentjes waar je pan bagnat kunt kopen. Je haalt het er net zo gemakkelijk als hier een patatje. Eigenlijk is het een complete maaltijd in een broodje. Super geschikt voor warme zomerdagen: kort in de keuken en toch een gezonde maaltijd! Als je met veel eters bent kun je in plaats van een Italiaanse bol ook een plat Turks brood nemen en dat na het beleggen in punten snijden.
Vinaigrette is ook kant en klaar te koop bij Appie Heijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept