Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
2 kipvinken
¼ fles sugocasa knoflook/ui
(Grand’Italia)
¾ theelepel oregano
1 eetlepel olie
1 kleine ui
1 flinke theelepel tomatenpuree
1 courgette
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
zout, peper | Bereiding:
Kipvinken in de boter snel dichtschroeien en bruin bakken. Uit de pan halen. Sugocasa in de pan schenken, oregano erdoor roeren en aan de kook brengen. Kipvinken terug doen, wat hete saus erover scheppen en in afgesloten pan ca. 25 minuten laten sudderen. Vinken af en toe omdraaien en weer met saus bedekken. Intussen ui pellen en in dunne ringen snijden en courgette wassen en in halve, niet te dunne plakjes snijden. Uienringen ca. 3 minuten bakken in de olie. Tomatenpuree toevoegen en losroeren. Courgette, peterselie, Provençaalse kruiden en uitgeperste teen knoflook erdoor scheppen. Af en toe omscheppend ca. 5-7 minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Kipvinken op borden leggen, tomatensaus erover verdelen en courgettemengsel ernaast scheppen |