Nieuws   Zoeken 

Barbara's kipvinken in kruidige tomatensaus met gestoofde courgette
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
2 kipvinken
¼ fles sugocasa knoflook/ui
(Grand’Italia)
¾ theelepel oregano
1 eetlepel olie
1 kleine ui
1 flinke theelepel tomatenpuree
1 courgette
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
zout, peper
Bereiding:
Kipvinken in de boter snel dichtschroeien en bruin bakken. Uit de pan halen. Sugocasa in de pan schenken, oregano erdoor roeren en aan de kook brengen. Kipvinken terug doen, wat hete saus erover scheppen en in afgesloten pan ca. 25 minuten laten sudderen. Vinken af en toe omdraaien en weer met saus bedekken. Intussen ui pellen en in dunne ringen snijden en courgette wassen en in halve, niet te dunne plakjes snijden. Uienringen ca. 3 minuten bakken in de olie. Tomatenpuree toevoegen en losroeren. Courgette, peterselie, Provençaalse kruiden en uitgeperste teen knoflook erdoor scheppen. Af en toe omscheppend ca. 5-7 minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Kipvinken op borden leggen, tomatensaus erover verdelen en courgettemengsel ernaast scheppen
Receptnummer: 6632 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Kipvinken zijn geen exotische vogels maar blinde vinken van kippenvlees, verkrijgbaar bij AH. Met gebakken aardappelpartjes met (verse of gedroogde) rozemarijn en een paar plakjes tomaat een zomers en mediterraan etentje. Of met stokbrood en Griekse salade met feta.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept