Ingredienten: (4 pers.):
400 gram witlof
150 gram kaas in blokjes
300 gram ham in blokjes
400 gram aardappelen
250 ml room
3 eieren
½ eetlepel nootmuskaat
peper
zout | Bereiding:
Schil de aardappelen en snij ze in halve plakjes. Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn. Haal de harde kern uit de witlof en snij hem in grove stukken. Bak de witlof samen met de ham ongeveer 5 minuten en breng het op smaak met peper en zout. Laat zowel de aardappelen als de witlof goed uitlekken zodat er geen vocht meer aanwezig is. Doe de aardappelen, witlof en de kaas gemengd in een ovenschaal. Meng vervolgens de eieren en de room en breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het mengsel over de schaal. Maak het gerecht af door alles 30 minuten in de oven te zetten op 180° C. |