Ingredienten: (12 pers.):
500 gr rabarber schoongemaaken in stukjes van 2 cm gesneden
ongeveer 7 pepers (madamejanet)
een eetlepel chutney masalapoeder
zout naar smaak.
10 teentjes knoflook
1 potje picalilly (€ 0,35)
4 eetlepels olijf of zonnebloemolie | Bereiding:
De rabarber schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. Pepers even koken en ontpitten met vork en mes. knoflook en peper en zout en masalapoeder heel fijn maken. Olie verhitten en de rabarber bakkken. Al bakkend pepermengsel toevoegen en nog 1 minuut bakken. Vuur en de chutney laten afkoelen. De picalilly erbij doen en in schone potjes bewaren in de kelder. U mag (hoeft niet)ook een laagje olijfolie erop gieten dan hoeft die niet in de koelkast. Lekker bij vis en vleesgerechten. Wel wat pittig. Smakelijk................. |