Nieuws   Zoeken 

Jannies overheelijke pindasaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine ui
anderhalf eetl olie
6 eetl. pindakaas
2 theel.sambal oelek
2 theel ,knoflookpoeder
3 eetl.ketjap manis
2 eetl. santenmix
1 mespunt bruine suiker
1 theel. citroensap
1 theel. ketoembar
een halve theel. laos
zout.
Bereiding:
snipper de ui rag fijn,verhit de olie en fruit de ui zolang tot deze begint te kleuren,voeg daarna de pindakaas,sambaloelek en knoflook poeder toe,laat alles ,onder voortdurend roeren en om scheppen nog 1 min zachtjes bakken,schenk er daarna zoveel kokend water bij tot een dikke gebonden saus is verkregen,laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen en roer deze regelmatig om. voeg de ketjap,santen mix, suiker,citroensap,ketoembar en laos aan de saus toe,,proef even of er nog zout bij moet
Receptnummer: 6745 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: jannie both
Opmerking:
het is even werk maar dan heb je ook overheelijke pinda saus voor bij
nasi.bami ,friet,borrelhap noem maar op
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept