Nieuws   Zoeken 

Natasja's omelet Bohinj
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de omelet:
3 eieren
3 lepels bloem
3 lepels suiker
zakje vanillesuiker
0,5 zakje bakpoeder
Voor de vullling:
Diverse soorten fruit
2 lepels suiker
2 lepels (vruchten) jam
Bereiding:
De omelet: De oven voorverwarmen op 180 graden. Een platte ovenschaal invetten met boter. De eieren scheiden in eiwit en eigeel. Het eiwit stijf kloppen. Het eigeel mixen op een hoge stand tot het iets gaat schuimen en daarna de suiker toevoegen. Weer mixen. Dan de helft van de bloem toevoegen. Weer goed mixen. De helft van het opgeklopte eiwit toevoegen en weer goed mixen. Het laatste deel bloem toevoegen samen met het bakpoeder en de vanillesuiker. Weer mixen. Als laatste het laatste deel eiwit er door spatelen. Het geheel in de platte schaal leggen. Niet te dik want het rijst nog tijdens het bakken. 20 minuten in de oven. Als het klaar is de platte koek warm op theedoek leggen en met theedoek en al voorzichtig oprollen en af laten koelen. De vulling: Het fruit schoonmaken en in kleine stukjes in een schaal doen. Suiker en jam er door roeren. Even in de koelkast om lekker koud te worden (uurtje) Dit kan dus voor de omelet gedaan worden. Geheel: Als de omelet afgekoeld is de vulling uit de koelkast halen. De omelet openrollen en op 1 helft de vulling plaatsen. De andere helft er overheen klappen. Direct serveren en garneren met slagroom en vers fruit.
Receptnummer: 6769 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Natasja
Opmerking:
Het fruit kan in een goed afgesloten bak de avond er voor gemaakt worden zonder dat u de jam toevoegd. De omelet moet echt dezelfde dag gegeten worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept