Nieuws   Zoeken 

Wendy's kipfilet in tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kipfilet (of bijv. hamlappen)
1 rode paprika
1 a 2 uien
(evt.champignons)
blik geconcentreerde tomatencremesoep (unox)
creme fraiche
2 eetlepels mosterd
4 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels ketjap
theelepel sambal oelek
olie (om kipfilet in te bakken)
Bereiding:
Kipfilet in blokjes snijden. (evt. 10 minuten in wat ketjap marineren). uien en paprika snijden. Kipfilet bakken in wat olie, als het gaar is de uien en paprika meebakken. Als dit gaar is het blik tomatensoep, creme fraiche, mosterd, basterdsuiker, ketjap en sambal erbij doen. Als dit begint te koken, vuur zachtjes zetten, deksel op de pan en laten sudderen (wel af en toe roeren), ongeveer een half uur. Lekker met rijst en sperziebonen.
Receptnummer: 6844 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: wendy
Opmerking:
Meestal marineren we de kip eerst van te voren met ketjap, sambal en indische kruiden, dat maakt het nog lekkerder. Als je de ingredienten bij elkaar hebt gedaan kun je even proeven of het zo goed is. Zo niet, dan nog even naar smaak wat toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept