Nieuws   Zoeken 

Ronny's kabeljauw provencal
Ingredienten: (4 pers.):
4 kabeljauwstaarten(diepvries)
1 rode parika
1 groene paprika
1 geele paprika
1 bakje verse champignons
1 ui
1 teentje look
2 tomaten
1 bouillon blokje
1 tas warm water
witte wijn
peper
zout
laurierblad
olijfolie
kookpan of vuurvaste schotel van +/- 7cm h
Bereiding:
ui en look fijn snipperen, paprika's en champignons op fijne reepjes snijden. tomaten ontvellen en ontpitten en op blokjes snijden. de ui en look in olijfolie laten stoven tot ze glazig zijn, de paprika's aan toevoegen en lichtjes onder elkaar mengen. kabeljauw opleggen en met witte wijn overgieten tot de kabeljauw voor de helft onder vocht staat. champignons, tomaat en laurier overleggen, bouillonblokje oplossen in warm water en giet dit uit over het gerecht. kruiden naar smaak
(als de champignons en tomaten niet volledig in het vocht liggen kan je er wat extra witte wijn aan toevoegen) laat dit 20 min. op een zacht vuurtje sudderen (oven 20 min op 180° en microgolf 12 min 900w)
Receptnummer: 6927 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: ronny vandeleur
Opmerking:
heerlijk met verse aardappelpuree,je kan de saus afwerken met room en bij het opdiennen er enkele grijze garnalen overstrooien.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept