Nieuws   Zoeken 

Inge's witlofschotel in de oven
Ingredienten: (2 pers.):
rode/groene/gele paprika
prei
knoflook
tauge
champignons
witlof
4 grote aardappels
gehakt (of kipfilet)
tomaatje
gekruide paneermeel
olie
boter
peper en zout
melk
Bereiding:
Kook de aardappels. Snijd een stuk van de paprika('s) af en snijd deze samen met de prei en champignons in kleine stukjes en ringetjes. Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak daar de gehakt (of de in kleine stukjes gesneden kipfilet) in. Als het gehakt gerult is, voeg dan de prei, paprika en champignons toe. Knijp tevens een of twee teentjes knoflook boven het geheel uit, strooi er peper en zout overheen en goed doorroeren. Verwarm de oven alvast. Snijd de witlof in ringen, en blancheer de witlof (daarna goed uitlaten lekken, eventueel nadeppen met keukenpapier. Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Giet de aardappels af en zet ze nog even op een laag pitje. Als de aardappels goed droog zijn, zet dan het gas uit. Giet een klein scheutje melk bij de aardappels en een voeg een klein klontje boter toe. Goed doorroeren tot een puree. Bak als laatste nog even de tauge bij de rest in de koekenpan mee. Schep het geheel in de ovenschaal, daarna de witlof en als laatste de puree. Strooi de gekruide paneermeel er overheen. De in plakjes gesneden tomaat er bovenop leggen. Knijp nog een klein teentje knoflook erboven uit. Zet de gevulde schaal in de oven op 200 graden en laat het ongeveer 20 minuten staan.
Receptnummer: 6965 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Inge
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept