Nieuws   Zoeken 

Daphne's spruitenstoofpot
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr spruiten
6 flinke aardappels
2 grote uien
200 gr gerookte spekjes
stukje gemberwortel
knoflook
sambal of cayennepeper
ketjap
kerriepoeder
paprikapoeder
Bereiding:
Schil en snijd aardappels in blokjes (ca 1 1/2 cm) maak spruiten schoon en snijd grote exemplaren 1 keer door, snijd ui in stukken, snijd knoflook en gember in heel kleine stukjes. Bak spekjes uit. Als deze knapperig zijn, voeg alle andere ingrediƫnten toe en laat even bakken. Voeg een flink glas water toe, doe de deksel op de pan en laat 15 tot 20 min sudderen tot het gaar is. Lekker met appelmoes.
Receptnummer: 6972 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Daphne
Opmerking:
Je kunt ook nog blokjes appel toevoegen. Varieer met oosterse kruiden. Je hoeft je niet te houden aan bovenstaande hoeveelheden. Ook lekker om er ipv water een flinke scheut witte wijn in te doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept