Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
1 rode paprika
25 gram boter
2 theelepels paprikapoeder
500 gram wijnzuurkool
2 theelepels bouillonpoeder
1 dl. droge witte wijn
1 theelepel karwijzaad
6 jeneverbessen
1 laurierblaadje
4 eetlepels (slag)room
peper | Bereiding:
Ui snipperen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Zuurkool uit laten lekken. Uisnippers met paprikapoeder op zacht vuur in ca. 3 minuten goudgeel bakken in de boter. Paprikareepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Zuurkool door het ui/paprikamengsel scheppen. Wijn, bouillonpoeder, karwijzaad, jeneverbessen, laurierblaadje en ½ dl. water toevoegen. Goed omscheppen en met deksel schuin op de pan ca. 30 minuten zachtjes laten stoven. Af en toe omscheppen. Jeneverbessen en laurierblaadje eruit halen. Room erdoor scheppen en op smaak brengen met peper. |