Nieuws   Zoeken 

Gunilla's frittata met bladspinazie (quiche)
Ingredienten: (4 pers.):
6 eieren
1 dl. room (ik gebruik koksroom)
zout, peper
300 gr. bladspinazie (Iglo)
1 ui
1 teentje knoflook
3 stengel uitjes
1 el olijfolie
boter om in te vetten
100 gr. mozzarella
4 el parmezaanse kaas
Bereiding:
Klop de eieren los met de room en voeg zout en peper toe. Laat de spinazie ontdooien en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de olie tot ze glazig zijn. Snij de stengeluien in ringen en bak ze even mee. Vet een lage taartvorm van 24 cm. doorsnee in . Schep spinazie, ui en knoflook door het eimengsel en giet dit in de vorm. Snij de mozzarella in plakjes en leg ze erop. Bestrooi de bovenkant met parmezaanse kaas en schuif de vorm in een oven met 180C. Bak de frittata 25 minuten.
Receptnummer: 718 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
Heel bijzonder en verschrikkelijk eenvoudig en lekker! (Vooral met een salade, bakje olijven en (Turks) brood besmeerd met pesto of kaas)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept