Nieuws   Zoeken 

Beppie's tomatentaart
Ingredienten: (4 pers.):
Voor het deeg:
150 gr. volkorenmeel.
100 gr. zelfr. bakmeel
150 gr. boter.
beetje zout.
2 eieren.
Voor de vulling:
10 kleine tomaten
1 eetl. boter.
zout/peper, Tijm, oregano,marjolijn,
1/2 dl. koffieroom.
150 gr. geraspte oude Goudse kaas.
Bereiding:
Kneed voor het deeg alle ingrediënten dooreen en bekleed de bodem en zijkanten tot boventoe van een beboterde en een met bloem bestoven springvorm (24 cm. doorsnee) gelijkmatig met dit deeg. Bak de bodem middenin een op 200°C voorverwarmde oven. Ontvel de tomaten en snijd ze klein. Smelt de boter, bestrijk hiermee de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de tomaten. Strooi er wat zout de kruiderij over. Klop de eieren los met de koffieroom, kaas, zout/peper en schenk dit over de tomatenmassa. Bak de taart midden in een op 200°C voorverwarmde oven in circa 25 min. gaar en goudbruin !
Receptnummer: 7232 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ik weet eigenlijk niet wat hier het beste bij geserveerd kan worden. Wij hebben het gewoon gegeten, meer als een bijgerecht bij een soort buffet! Maar je kan er natuurlijk van bij alles verzinnen. Laat even weten wat jij er bij zou maken!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept