Ingredienten: (2 pers.):
1 pak spinazie (geen a la creme)
4 grote aardappels
2 gekookte eieren
100 gram uitgebakken spekjes
100 gram geraspte kaas
zout en peper (naar smaak)
beetje melk
| Bereiding:
Vet de ovenschaal in. Verwarm op de voor op 180 graden. Doe de spinazie in de pan en laat deze zachtjes ontdooien. Natuurlijk kun je ook verse spinazie gebruiken. Kook de aardappelen en de eieren. Bak de spekjes uit. Pureer de aardappelen. Doe de spinazie en de spekjes erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eventueel een klein scheutje melk. Doe het spinaziemengsel in de ovenschaal en strijk het glad. Snijd de gekookte eieren in halfjes en druk deze zachtjes in het mengsel. Strooi over de eieren de geraspte kaas, let hierbij goed op dat de eieren goed bedekt zijn met kaas, om uitdroging te voorkomen. Dit geheel ongeveer 15 minuten goed verwarmen in de oven. |