Champignons in knoflook
Ingredienten: (2 pers.):
4 teentjes knoflook
450 gr. kleine champignons
50 gr. pijnboompitten
4 el olijfolie
1 el citroensap
1/2 dl. droge sherry (fino)
versgemalen peper
zout
fijngehakte peterselie
Bereiding:
Maak de knoflook schoon en hak ze fijn. borstel de champignons schoon. rosster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. verhit de olie in de braadpan en bak de champignons met de knoflook in ca. 2 min. op hoog vuur. voeg het citroensap, de sherry en peper en zout naar smaak toe en laat alles nog 5 min. pruttelen. neem de pan van het vuur en schep de peterselie en de pijnboompitten erdoor. serveer warm of koud
Receptnummer: 74 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept