Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. Port Salut (kaas)
1 teen knoflook, gehalveerd
2 dl. witbier
150 gr. geraspte belegen kaas
1 eetlepel olijfolie
125 gr. kastanjechampignons,
in plakjes
1/2 eetlepel maïzena
versgemalen peper
nootmuskaat
1 bosuitje, in ringetjes | Bereiding:
Snijd de korstjes van de Port Salut en snijd in blokjes. Wrijf de bodem van een braadpan in met de knoflook. Schenk het bier erbij, breng tegen de kook aan. Voeg beide kazen toe en laat al roerende smelten. Verhit de olie en bak de champignons op hoog vuur bruin. Roer de maïzena glad met wat bier en voeg dit al roerende aan de fondue toe. Blijf roeren tot een gebonden fondue ontstaat. Breng op smaak met peper en nootmuskaat, verdeel de champignons en uiringetjes erover. Zet de fondue op een rechaud en serveer met blokjes stokbrood. |