Ingredienten: (4 pers.):
600 gram kabeljauwfilet
4 grote aardappels
4 bosuitjes
6 trostomaten
2 tl kerriepoeder
1 pakje roomkaas met kruiden en knoflook
peper
zout | Bereiding:
Schil de aardappels, kook ze gaar en snijd ze daarna in dunne plakjes (een pak voorgesneden aardappels uit de koeling is natuurlijk ook mogelijk). Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringen. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Vet een rechthoekige ovenschotel in, warm de oven voor op 200 graden. Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en kerriepoeder. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschotel, verdeel de helft van de tomaten hierover en leg daarop de kabeljauw. Leg de rest van de tomaten erop en strooi de bosuitjes erover. De roomkaas verbrokkelen en gelijkmatig over de schotel verdelen en wat klontjes boter erbij leggen. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie. Laat de vis in 30 minuten gaar worden. Neem na 20 minuten deksel of folie van de schaal, zodat de kaas kan kleuren. |