Ingredienten: (4 pers.):
1 pond rundgehakt
1 pakje spekjes
1 grote ui
1 bakje champignons
1 blik witte bonen in tomatensaus
aardappels
peper, zout, nootmuskaat, kerrie
gerasptekaas, paneermeel | Bereiding:
Kook de aardappels en maak er puree van met melk,peper,nootmuskaat, kerrie en een beetje gerasptekaas. Beboter een ovenschotel en bestrooi deze met paneermeel ,doe de helft van de puree erin. Bak in een hapjes pan de spekjes,doe de gehakt erbij,maak het los met een vork, kruiden met peper,zout,nootmuskaat en flink wat kerriepoeder, dan genippperde ui, dan gesneden champignons,alles aanbraden, witte bonen in tomaten saus erbij, alles goed doorroeren. dit op de aardappelpuree storten en weer afdekken met de andere helft van de puree. Bestrooi met geraspte kaas, paneermeel ,klontjes boter of culinesse. De schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden warm laten worden tot er een mooi korstje op komt. |