Nieuws   Zoeken 

Els' uientaartjes met rode wijnjus
Ingredienten: (6 pers.):
4-5 plakjes bladerdeeg
4 grote uien
3 takjes tijm
2 dl rode wijn
4 el olijfolie
4 gedroogde pruimen (pruneaux)
2 tl. honing
150 gr. geraspte kaas
6 kerstomaatjes
6 zwarte olijven
peper/zout
6 kleine taartvormpjes
Bereiding:
Bladerdeeg ontdooien. De uien in ringen snijden. 2 el olijfolie verhitten, de uiringen toevoegen en 10 minuten smoren. De pruimen kleinsnijden. Met wijn en honing in een pannetje aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten zachtjes laten sudderen. Dit is de rode wijnjus. Tomaatjes halveren. Tijm door de uien scheppen. De vormpjes goed invetten met olijfolie. Bekleden met bladerdeeg. De helft van de kaas erover strooien en bestrooien met peper. De uiringen op smaak brengen met zout en peper en over de vormpjes verdelen. Dan verdeel je de rest van de kaas erover. Garneren met olijven en kerstomaatjes en wat olie erover sprenkelen. In een oven van 200 graden in 15-20 minuten goudbruin bakken. Tot slot de taartjes uit de vormpjes halen, op borden zetten en de rode wijnjus erom scheppen. En klaar is je superlekkere voorgerechtje.
Receptnummer: 7613 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Wijntip: Moulin-à-Vent ( een stevige beaujolais), maar een chileense merlot past er ook prima bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept