Nieuws   Zoeken 

Diana's hamtaart
Ingredienten: (4 pers.):
Voor het deeg:
250g bloem
1 ei
zout
125g boter
bloem om te bestuiven
boter om in te vetten
voor de vulling:
250g bacon of rauwe ham in dikke plakjes of stukje gerookt ontbijtspek, dat je eerst uitbakt
witte peper uit de molen
paprikapoeder mild
peterselie
4 eieren
zout
Om te bestrijken:
1 eierdooier
2 el melk
Bereiding:
De bloem in een grote kom doen. In het midden een kuiltje maken en daarin het ei en het zout doen. De boter in klontjes over de rand van de bloem verdelen. Van buiten naar binnen toe tot een glad deeg kneden. Dit 30 minuten toegedekt op een koele plaats laten rusten. 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een ronde lap. Een pie-vorm of gladde zandtaartvorm beboteren en met de deeglap bekleden. De deegbodem hier en daar inprikken met een vork. De rest van het deeg uitrollen tot een ronde lap, zo groot als de bovenkant van de vorm. Uitgerold laten liggen. De bacon in reepjes van 1 1/2 cm breed snijden. Op de deegbodem leggen. Bestrooien met peper uit de molen en met paprikapoeder. De peterselie wassen, droogdeppen en de blaadjes ervan fijnhakken; erover strooien. De 4 eieren voorzichtig kapot slaan en op de bacon laten glijden. Over de eieren wat zout strooien en het geheel tenslotte toedekken met het deegdeksel. Aan de randen voorzichtig aandrukken. De eierdooier in een kommetje met wat melk losroeren en de taart daarmee bestrijken. Het deegdeksel met een vork hier en daar inprikken en dan op de middelste richel van de voorverwarmde oven plaatsen. Baktijd: 40 minuten. Ovenstand: elektr. oven: 200 graden. Uit de oven meteen heet serveren.
Receptnummer: 7742 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
erbij: een sla van groenten met fruit past er goed bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept