Nieuws   Zoeken 

Diana's appeltaartjes
Ingredienten: (12 pers.):
Voor het deeg:
500g bloem
420g witte basterdsuiker
snufje zout
250g koude boter of margarine
4 eierdooiers

Vulling:
6 appels
6 el rozijnen
1 zakje geschaafde amandelen à 45g (Baukje) of pijnbompitten grof hakken
2 1/2 el custardpoeder
2 1/2 tl kaneel
taartvormpjes van ca. 10 cm doorsnede
7 el abrikozenjam
poedersuiker
Bereiding:
Voorbereiden: In een kom bloem, 150g basterdsuiker en een snufje zout door elkaar roeren. Boter toevoegen en met twee messen tot erwtjesgrootte door de bloem snijden. Dooiers en 2 1/2 à 3 1/2 el koud water toevoegen. Met koele hand snel tot een samenhangend deeg kneden. Deeg afgedekt minstens 1/2 uur in de koelkast laten opstijven. Intussen appels schillen en snipperen of grof raspen in de keukenmachine. In een kom appelsnippers vermengen met rozijnen (gewassen en gedroogd), amandelen, custardpoeder, 150g basterdsuiker en kaneel. Oven voorverwarmen op 175 graden. Aanrecht bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Taartvormpjes invetten en bekleden met het deeg. Deeg goed tegen de randen duwen en overtollig deeg langs randen afsnijden. De vormpjes even voorbakken, ongeveer 10 minuten. Appelmengsel erover verdelen. Van rest van deeg dunne sliertjes snijden en deze kruislings over taartvormpjes leggen. Uiteinden tegen rand vastplakken. Appeltaartjes in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen. In steelpan abrikozenjam verwarmen. Taartjes bestrijken met warme abrikozenjam. Bereiden: Taartjes met een vorkje voorzichtig uit vormpjes wippen en rijkelijk bestuiven met poedersuiker.
Receptnummer: 7743 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Met dit zelfde recept kun je ook gembergebakjes maken. Dan vervang je de appelvulling door gehakte gember + gembernat + ev. gehakte amandel + ev. amandelspijs.
Ook mogelijk: abrikozengebakjes.
Dan vervang je de appelvulling door gekookte abrikozen + ev. citroensap + ev. suiker + ev. gehakte amandelen en/of amandelspijs.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept