Nieuws   Zoeken 

@3anne's kipfilet met pesto, roomkaas en gedroogde tomaatjes
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
100 gr verse roomkaas
10 zongedroogde tomaatjes op olie
3 el pesto
zout en peper
plakken rauwe ham
Voor de saus:
1 teentje knoflook
3 el tomatenpuree
2 dl koksroom
1 ui
5 zongedroogde tomaatjes
mespunt tijm
1 el balsamicoazijn
2 tl suiker (naar smaak)
Bereiding:
Leg de kipfilets een voor een tussen twee velletjes plastic folie en sla ze met b.v. de deeggroller of een zware koekenpan plat en groter zijn. Doe de roomkaas in een kom en roer er de uitgelekte en kleingesneden zontomaatjes en pesto door. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en doe op de minder mooie kant het roomkaasmengsel. Oprollen en verpakken in een plak rauwe ham. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.Ui en knoflook snipperen en tomaatjes klein snijden. Olie van de tomaatjes in een pan doen en de uien glazig bakken samen met de knoflook, tijm en tomaatjes en tomatenpuree. Zet weg tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 graden en schuif de afgedekte schaal voor 20 minuten in een oven Dan 10 min. in de uitgeschakelde oven laten rusten. Neem de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus. Voeg de koksroom toe en breng de saus op smaak met de azijn, suiker , zout en peper. Serveer de schuin doorgesneden kipfilets met de saus.
Receptnummer: 7798 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Een verrukkelijk, goed vooruit te werken recept. Het ziet er feestelijk uit als je de filets diagonaal in plakjes snijdt. Lekker met pasta en groenten naar keuze
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept