Nieuws   Zoeken 

Ria's Arabische champignons
Ingredienten: (4 pers.):
12 grote (reuze) champignons
boter om in te vetten
wit van 1 prei
1 teentje knoflook
250 gram gehakt
1 eidooier
4 eetlepels sterke koffie
4-5 eetlepels paneermeel
zout, peper
1-2 theelepels kerriepoeder
25 gram boter
Bereiding:
maak de champignons schoon met een stuk keukenpapier en verwijder de stelen. maak de prei schoon en snijd hem in heel dunne ringen. pel het teentje knoflook en snipper het fijn. beboter een niet te hoge ovenschaal. bak het gehalt rul in een pan en voeg de prei, knoflook en champignonstelen toe. haal de pan vande warmtebron af en voeg eidooier, koffie, paneermeel, zout, peper en kerriepoeder toe. meng alles goed door tot een stevige massa. vul de champignonhoeden met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in de beboterde ovenschaal. verdeel de boter er in hele kleine klontjes overheen en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° Cof gasovenstand 4. lekker met stokbrood of warme toast.
Receptnummer: 7826 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
uit 'Boodschappen' nummer 1 1993.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept