Nieuws   Zoeken 

Ria's zoete macaronieschotel van de Gruyter (jaren 50)
Ingredienten: (4 pers.):
150 gram de Gruyters macaroni of hoorntjes macaroni
3/4 liter melk
1 flesje de Gruyters koffiemelk
75 gram suiker
1 flinke appel
50 gram de Gruyters rozijnen
50 gramde Gruyters krenten
kaneel
de Gruyters paneermeel
de Gruyters margarine
Bereiding:
breek de macaronipijpjes in stukjes of gebruik hoorntjesmacaroni. zet de macaroni op in ruim water, breng ze aan de kook en giet de macaroni dan meteen af in een vergiet. breng de melk, romig gemaakt met het flesje koffiemelk, aan de kook, doe er de macaroni bij en laat de pap onder nu en dan roeren zachtjes gaar koken in ongeveer drie kwartier, zodat de pap mooi gebonden wordt. schil intussen de appel en snijd hem in kleine blokjes. meng er wat de suiker en wat kaneel door en de goed gewassen krenten en rozijnen. roer dit alles door de macaroni en doe het mengsel in een beboterd vuurvast schaaltje. strooi er wat paneermeel over en leg hier en daar een klontje margarine. laat er in de oven een korstje op komen.
Receptnummer: 7830 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ik vond een de Gruyterboekje in een boekenkast van mijn moeder. Ik heb het meteen ingepikt en vond het eigenlijk wel leuk om een oud receptje er in te zetten. De Gruyter bestaat al lang niet meer (al heb ik nog een oud de Gruyterpand bij mij aan de overkant), dit recept is dus pure nostalgie. 3 kwartier kooktijd voor macaroni is dus ook wel errug lang, maar dat was toen heel noormaal. Dit recept is dus ook meer als grap bedoeld, niet snelklaar, maar wel lekker om te maken (mijn moeder maakte het vroeger vaak).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept