Nieuws   Zoeken 

José's slanke kabeljauw stoofpot
Ingredienten: (4 pers.):
kg geschilde aardappelen
2 courgettes
1 prei
1 uit
glas witte wijn
kg kabeljauw
1 eetlepel citroensap
verse peterselie
500 ml magere melk
600 ml water
2 visbouillontabletten
peper en zout naar smaak
2 eetlepels olijfolie
2 ansjovisfilets (blikje)
Bereiding:
Snijd de prei in dunne witte ringen. Snipper de ui. Snijd de eindjes van de courgettes af en halveer ze in de lengte. Snijd de zaadlijsten eruit en rasp de courgettes. (als je een keukenmachine hebt kun je ze ook heel eenvoudig snipperen) Snijd de aardappelen in ongeveer 2 cm grote blokjes. Verhit de olie in een flinke braadpan. Fruit hierin de prei en de ui. Voeg dan de gesnipperde courgette toe. Even meegaren. Voeg dan de (hele) ansjovisfilets en de witte wijn toe. Even laten inkoken tot ongeveer de helft verdampt is. Voeg dan de melk en het water toe en verkruimel de bouillonblokjes er boven. Voeg er nu de aardappelen aan toe en laat met het deksel op de pan 10 minuten op een laag vuur stoven. Peper en zout en wat citroensap naar smaak toevoegen. Dan de kabeljauwmoten in de pan doen en met het deksel op de pan nog 15 minuten op een laag vuur stoven. Serveer op diepe borden met wat fijngeknipte peterselie. Als je waneer alles gaar is nog even roert valt de vis in vlokken uit elkaar. Maar heel vinden wij hem erg lekker als hij nog heel is.
Receptnummer: 7833 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Slank en toch voedzaam en supergezond. Uit het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Aangepast aan wat ik lekker vind.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept