Nieuws   Zoeken 

de lekkerste druivensaus van Arry
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr spekblokjes
1 ui
1/2 prei
1 bakje champignons
1 runderbouillontablet
1 tl gekneusde groene peperkorrels
1/2 glas rode wijn
klein bekertje slagroom of crème fraîche
klein blikje gepelde druiven
italiaanse kruiden
zout/peper naar smaak
evt. scheutje madeira
Bereiding:
Bak de spekjes een beetje uit, voeg het gesnipperde uitje toe en laat dit even fruiten. voeg de in plakjes gesneden champignons en de in ringetjes gesneden prei toe. Een paar minuten laten bakken. Afblussen met rode wijn en een beetje water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus door en door warm worden. Indien nodig binden met een beetje maizena. Heerlijk bij een mooi stukje varkenshaas of kalkoenfilet. Serveren met gebakken of gegratineerde aardappeltjes.
Receptnummer: 799 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Al heel lang een groot succes als ik gasten heb. Het recept wordt steeds gevraagd. Eventueel van te voren te maken, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan als je gasten er zijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept