Nieuws   Zoeken 

marian's andijviestampot met shoarma van AH
Ingredienten: (4 pers.):
1500 gram bloemige aardappelen
zout naar smaak
2 uien fijngesneden
8 gewelde abrikozen
400 gram shoarmareepjes
1 bekertje zure room (125 ml)
500 gram panklare andijvie
versgemalen zwarte peper
knoflooksaus
Bereiding:
Kook de aardappelen met wat zout tot ze gaar zijn. Bak de shoarma en de gesneden uien in wat olijfolie ± 5 min., doe dan de in dunne reepjes gesneden abrikozen erbij en laat dit nog ± 1 min. doorverwarmen. Maak de aardappelpuree met de zure room. Meng dan het vlees door de puree en breng het op smaak met peper en zout. Serveer de knoflooksaus apart erbij.
Receptnummer: 8028 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit recept staat in de Allerhande van januari 2003. Ik heb het een beetje aangepast, want ik had geen zure room en abrikozen. Ik heb puree met creme fraiche van Maggi gebruikt en mirabellenjam (kleine pruimen). Ook heb ik nog een flinke lepel shoarmakruiden toegevoegd. Het is zalig. Allemaal proberen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept