Nieuws   Zoeken 

Vera's Catalaanse stoofschotel (Boeuf Catalan)
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr sukadelappen, in dobbelstenen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 kleine winterwortel, gesnipperd
2 el boter
2 el olijfolie
100 gr (magere) spekreepjes
2 el bloem
3 dl vleesbouillon
3 dl rode wijn
zout, peper
paprikapoeder
1/2 tl Provencaalse kruiden
mespunt mosterd
1 groene paprika, in reepjes
1 courgette, in reepjes
2 el madeira
Bereiding:
Verhit de boter en de olie en bak hierin het vlees en het spek. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak ze even mee. Stuif de bloem erover en schep deze even door. Voeg geleidelijk, al roerend de bouillon en de wijn toe en doe er zout, peper, paprikapoeder, Provencaalse kruiden en mosterd bij. Schep dit alles in een magnetronschaal. Dek deze af met magnetronfolie en zet de schaal 14 min. in de magnetron (700 watt). Voeg na 10 min. de paprika en courgette toe. Roer het mengsel goed door.
Receptnummer: 8067 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ik heb de voorkeur voor de ouderwetse stoofmethode, gewoon zachtjes pruttelend op het vuur. Dit gerecht moet dan wel 3 uur stoven. De paprika en courgette stoven het laatste half uurtje mee. Heerlijk met aardappelpuree.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept