Nieuws   Zoeken 

Ri@'s romeinse courgettes
Ingredienten: (4 pers.):
50 gram doorregen spek
1 dl olie
1 ui
1 teentje knoflook
500 gram tomaten
1 eetlepel fijngehakte oregano
zout
peper
500 gram courgette
2 eetlepel paneermeel
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel fijngehakte dille
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
6 eetlepels slagroom
Bereiding:
Het spek in stukjes snijden. De olie in een vuurvaste vorm verhitten en het spek erin uitbakken. Ui en knoflook pellen en snipperen, bij het spek doen en even fruiten. De tomaten ontvellen en het vruchtvlees grof hakken. De stukjes tomaat en de fijngehakte oregano toevoegen aan het uimengsel en het geheel op smaak brengen met zout en peper. Het mengsel laten sudderen tot er een dikke saus is ontstaan. De courgette wassen, de steelaanzet eraf snijden en de vrucht in de lengte halveren. De snijvlakken met zout bestrooien. Paneermeel met peterselie, bieslook, dille, Parmezaanse kaas en slagroom vermengen tot een smeerbare massa. Dit mengsel over de snijvlakken van de courgette uitsmeren en de helften naast elkaar bovenop de tomatensaus leggen. De vorm op het rooster van de voorverwarmde oven schuiven en in ± 25 minuten op 225° C gaar bakken. Serveren met rijst.
Receptnummer: 8193 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept