Nieuws   Zoeken 

Karen's kabeljauwschotel met spekjes
Ingredienten: (2 pers.):
1 duobakje magere spekblokjes
( Ć” 250 gr.)
3 uien
1 zakje verse bieslook
250 gram kabeljauwfilet
boter of magarine om in
te vetten
1 duopak aardappelschijfjes
125 ml slagroom
ovenschaal, inhoud ca. 2liter
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden (gasstand 3). In een koekepan de spekjes zachtjes uitbakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijn knippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invettenen dan achtereen volgens de helft van de aardappelen,helft van uiringen, bieslook en spekreepjes en dan alle stukjes kabeljauw leggen.Vis bestrooien met de rest van bieslook en viskruiden ( naar smaak).Da vervolgens de rest van de ingrediƫnten. Als laatste de andere helft van de aardappelen er over. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van de ven zetten in ca 30 min gaar en bruin worden.
Receptnummer: 8248 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Erg lekker met een frisse fruitige witte wijn en een tomaten salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept