Nieuws   Zoeken 

Monique's kip met slagroom
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
1 blikje geconcentreerde kippesoep van Campbell's
1/8 l. slagroom
250 g. champignons
kruiden voor de kip naar smaak
(zoals peper, knoflookpoeder,
cajunkruiden of paprikapoeder)
paar laurierblaadjes
tijm
peterselie
tabasco
Bereiding:
Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden of in 4-en. Kruid de kipfilets en wees niet zuinig met de kruiderij, alleen geen zout toevoegen want de soep is al zout. Verwarm de oven voor op 200 g.C. Doe de soep in een ovenschaal en spreid die over de bodem uit. Leg hierop de kipfilets en verspreid de champignons er tussen. Stop ze liever een beetje onder de kip, anders worden de champignons snel donker is mijn ervaring. Giet hierover de slagroom. Steek hier en daar een laurierblaadje en bestrooi het geheel met wat tijm en peterselie (of provencaalse kruiden). Tot slot hier en daar een druppeltje tabasco en klaar is kees. Doe aluminiumfolie over de schaal en zet hem een uurtje in de hete oven. Haal dan de folie eraf en laat er dan in zo'n 20 minuten nog een bruin korstje op komen. Geef er rijst bij en een frisse salade.
Receptnummer: 8258 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Van een vriendin uit de VS kreeg ik dit recept en heb het meteen geprobeerd: echt heel erg lekker en heel makkelijk! De kip wordt heerlijk mals en de saus is verrukkelijk. Schrik niet van de bereidingstijd, als de ingredienten eenmaal in de ovenschaal liggen doet de oven de rest en heb je er helemaal geen omkijken meer naar. Je kunt dan lekker een aperitiefje drinken met je gasten of aan het voorgerecht beginnen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept