Nieuws   Zoeken 

Tine's studentenhap (van Gijs)
Ingredienten: (2 pers.):
2 courgettes
250 gr. gerookte magere spekjes
1 ui
1 knoflook
kruidenkaas van bresot of cantadou 125gr.
creme fraiche 125ml.
olijfolie
450gr. diepvriesrösti
evt. zout en peper naar smaak.
Bereiding:
In hapjespan olijfolie heet laten worden de spekjes bakken de ui en knoflook toevoegen bakken totdat ze glazig zijn.Ondertussen in een koekepan de rösti bakken,zoals op de verpakking staat.Bij het spekuien mengsel de in stukjes gesneden courgette toevoegen eventjes meebakken,dan de kruidenkaas en de cremefraiche toevoegen ,eventjes door en door warm laten worden ondertussen goed roeren. Serveren met de rösti e.v.t. naar smaak peper en smaak toevoegen.

aanvulling: Ipv creme fraiche, MonChou gebruiken, Monchou is zachter van smaak. Je kunt wel creme fraiche gebruiken, maar als je teveel gebruikt gaat dit overheersen.
Basis is dus een heel kuipje Monchou. Om dit verder op smaak te brengen kun je wat Bressot gebruiken.
Champignons erbij doet ook wonderen. Kortom je kunt lekker experimenteren!!
Receptnummer: 8388 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Een vriend van onze zoon kreeg dit een keer voorgeschoteld,ze vonden dit zó lekker,ben het maar zelf gaan maken en het is een groot succes geworden!!!Bedankt Gijs!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept