Nieuws   Zoeken 

Anke's prei met luchtige kaassaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. prei
zout,tym,laurierblaadje
50 gram margarine
30 gram bloem
3 dl. melk
100 gram geraspte kaas
2 eieren
zout,peper
Bereiding:
Maak de prei schoon, maar snijd de struikjes niet te klein. Kook ze gaar in een bodempje water met zout,tijm en laurier, en laat ze vervolgens heel goed uitlekken.Let op vooral niet te gaar koken.Leg de struikjes naast elkaar in een vuurvaste schaal. Smelt de boter en roer de bloem er door, laat die licht geel fruiten, voeg dan al roerend de melk toe tot een gladde saus. Strooi er de kaas in en laat die al roerend smelten, dan wat zout en peper er bij. Klop er dan van het vuur af de losgeklopte eidooiers door en tenslotte het zeer stijfgeskagen eiwit door de massa spatelen. Giet de saus nu over de prei en zet de schaal in een goed voorverwarmde oven van 175 graden. Laat circa 15 min. in de oven tot de saus bruin en soufflé achtifg is en gerezen. Dan onmiddelijk opdienen bijv. met gebakken krieltjes of aardappelpuree.
Receptnummer: 8414 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept