Ingredienten: (4 pers.):
Spaghetti, de betere italiaanse (hard koren?)
Panchetta (Italiaanse bacon) 30-50 gr zeer dunne plakjes p/persoon
1-2 eieren p/persoon
olijfolie, scheutje
(slag)room (1/8 voor 4 pers.)
Parmesaanse kaas
verse zwarte peper (molen) | Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim water met en snufje zout.
Terwijl dat gebeurt in een ruime koeke(n)pan de olijfolie
verwarmen, de panchetta in dunne plakjes toevoegen,
en rustig bakken en roeren (enkele minuten).
Als de spaghetti kookt en het vlees suddert,
de eieren in een ruime kom los-kloppen met de (slag)room.
Dan is de spaghetti gaar, afgieten (in de pan laten) en
voorzichtig, liefst al roerend, de zeer hete olie/panchetta
toevoegen.
Direct hierna het losgeklopte eimengsel door de spaghetti/
panchetta roeren. Door de hoge temperatuur zal het eimeng-
sel fraai gaar worden zonder al te klodderig te stollen.
Meteen op de voorverwarmde borden verdelen, Parmezaanse
kaas en peper strooien.
Hap, hap, weg.
|