Ingredienten: (3 pers.):
1 hele tahoe,
250 gram tauge,
wat fijngehakte selderij,
knoflookteentje,bouillonblokje
zout, peper, laospoeder,
4 eetlepels ketjap manis,
theelepel tamarinde (toko)
olie om in te bakken | Bereiding:
snijdt de tahoe in plakken en dan de plakken weer in blokjes, verhit een flinke laag olie in de pan(frituur) en bak de tahoeblokjes niet te droog, laat uitlekken, was de tauge, verhit in braadpannetje wat olie of bote, zet vuur zachter en voeg de tamarinde toe met een kopje water, doe de knoflookteentje , verkruimelde bouillonblokje en kruiden bij, om en om roeren, de tahoe erbij, zodra het te droog wordt dan water bijdoen, doe de tauge erbij,zet vuur weer wat hoger,wanneer de tauge zowat gaar is de ketjap erbij en als laatste de selderij. Met witte rijst.... |